fbpx
Сьогодні
10:42 11 Тра 2018

Міносвіти розробило стандарти української мови для іноземців

В Україні створили єдиний стандарт оцінювання української мови для іноземців.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства освіти та науки.

Держстандарт уніфікує систему вимог до володіння українською мовою та містить перелік комунікативних умінь і навичок на кожному рівні (від А1 до С2)за всіма видами мовної діяльності (слухання, читання, письмо, говоріння).

Документ розроблено з метою єдиного підходу до розроблення нових навчальних програм, створення сучасних підручників з української мови як іноземної, підготовки словників, відкриття україномовних програм та мовних центрів

"Це зумовлено, зокрема, тим, що в межах Болонського процесу, до якого Україна приєдналася ще в 2005 році, щорічно зростає кількість програм обміну між українськими та закордонними університетам", – пише міністерство

Як наслідок – зростає кількість іноземних студентів, охочих опанувати українську мову. Разом з тим, збільшується кількість академічних осередків (наприклад, Кембриджський університет, Берлінський університет імені Гумбольдта, Український інститут у Лондоні тощо), які дають змогу іноземцям вивчати українську мову.

Укладачами проекту державного стандарту з української мови як іноземної виступили: Данута Мазурик (Львівський національний університет ім. Івана Франка), Олександра Антонів (Львівський національний університет ім. Івана Франка, ГО "Центр україністики"), Олена Синчак (Український католицький університет), Галина Бойко (Національний університет "Львівська політехніка", МІОК).

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: