fbpx
Сьогодні
18:54 11 Тра 2018

Мінфін виступив за спрощення митного оформлення товарів

Міністерство фінансів пропонує полегшити процес взаємодії бізнесу та контролюючих органів в рамках механізму "єдиного вікна" на митниці.

Для цього міністерство розробило проект постанови Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів, повідомили у прес-службі Мінфіну.

Міністерство пропонує відмовитися від обов'язкової сертифікації під час переміщення товарів через митний кордон України, скасувати необхідність отримання спецдозволу Нацбанку на ввезення юридичною особою (крім уповноважених банків) в Україну банківських металів та громадянами індивідуальної ліцензії на вивезення фізичною особою за межі України банківських металів.

Крім того, проект постанови передбачає вдосконалення процедури застосування попередніх митних декларацій, а також скорочення переліку документів, необхідних для здійснення митницями попереднього документального контролю харчових продуктів під час їх ввезення на митну територію України, крім транзиту.

У Мінфіні також запропонували зобов'язати контролюючі органи вносити електронні відмітки про здійснення державних видів контролю до системи "єдиного вікна" в найкоротший можливий строк, але не більше ніж 30 хвилин з моменту його завершення.

У міністерстві відзначають, що відповідні зміни зменшать затрати часу при здійсненні контролю та митного оформлення товарів, а також удосконалить заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: