fbpx
Сьогодні
13:30 11 Тра 2018

Мінфін хоче урізати фінансування ГПУ та СБУ

Фото Reuters

Мінфін хоче скоротити видатки державного бюджету на Генеральну прокуратура та Службу безпеки.

Про це він інтерв'ю НВ заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"В першу чергу це Генеральна прокуратура. Сьогодні у нас кількість прокурорів на тисячу чоловік населення найвища в Європі. Далі – Служба безпеки. Я в першу чергу маю на увазі економічні підрозділи",  – сказав він.

За його словами, у випадку з СБУ краще на контррозвідку виділяти більше грошей, адже вона реально захищає Україну на відмінну від економічного підрозділу Служби безпеки.

"У скороченні бюджетів ГПУ і СБУ ми не тільки економимо витрати, але ще і даємо додаткові стимули для розвитку економіки", – сказав міністр.

Таке скорочення буде своєрідним компенсатором втрат при веденні податку на виведений капітал, який не підтримали у Міжнародному валютному фонді через ризики для економіки.

"Навіть якщо будуть втрати для бюджету, а з огляду на те, що у перші роки вони будуть, ми повинні знайти компенсатори", – додав Данилюк.

Нагадаємо, на початку грудня 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що введення податку на виведений капітал в 2018 році скасовується. Податок введуть у 2019 році.

Пізніше в ДФС заявляли про 80-мільярдні збитки після введення податку на виведений капітал.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: