fbpx
Сьогодні
11:00 11 Тра 2018

Чиновники України й Польщі обговорять конфліктні питання з історії

Міжурядова комісія України та Польщі з історичних питань проведе зустріч найближчим часом для вирішення конфліктних питань.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає "Польське радіо".

За його словами, нині триває підготовка чергової зустрічі польсько-української комісії, серед завдань якої буде пошук діалогу щодо історичних розбіжностей.

Головними темами зустрічі стануть проблеми історичних пам'ятників, ексгумації жертв, а також питання, пов'язані з внесенням змін до польського Закону про Інститут національної пам'яті.

Зазначимо, що у Польщі вимагають дозволу на ексгумацію жертв і будівництво меморіалів на місцях загибелі поляків, зокрема, польських солдатів, загиблих на території сучасної України в 1939 році, а також легіонерів, похованих в районі села Костюхнівка Волинської області.

Проте, Інститут національної пам'яті України ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на вандалізм щодо українських пам'ятників на території Польщі.

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що Україна зможе дозволити ексгумацію останків польських жертв тоді, коли польська сторона надасть своє бачення легалізації українських пам'ятників у Польщі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: