fbpx
Сьогодні
15:12 10 Тра 2018

Створення Антикорупційного суду блокує людина Порошенка, - ЦПК

Створення Антикорупційного суду в Україні досі блокується і це відбувається за сприяння нардепа від "БПП" Руслана Князевича.

Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

На його думку, президент Петро Порошенко через депутатів намагається затягти створення Антикорупційного суду і при цьому "зберегти обличчя" перед міжнародними партнерами.

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроект про Антикорупційний суд ще 1 березня, але після цього надійшло майже 2000 поправок до нього, які комітет з питань правової політики та правосуддя на чолі з Князевичем досі їх не розглянув.

Шабунін наголосив, що Князевич – це член фракції "БПП" та довірена особа Порошенка, юрист та представник "БПП" у Центральній виборчій комісії під час виборів 2014 року та представник президента у Верховній Раді (червень 2014 – січень 2015).

При цьому, 14 із 32 депутатів комітету є теж представниками президентської фракції.

"На жодному із засідань комітет не те, що не почав розглядати майже 2000 поправок до законопроекту, а навіть не спромігся створити робочу групу для роботи із поправками", – заявив Шабунін.

За його словами, така позиція Князевича ймовірно говорить про те, що йому відомо про "нещирість обіцянок" президента, щодо боротьби з корупцією.

"Проблема не лише в тому, що Україна потребує створення антикорупційного суду, щоб топ-корупціонери нарешті відповіли за награбоване. Якщо законопроект про антикорсуд не ухвалять до кінця сесії, Україна точно не отримає черговий транш МВФ", – запевнив Шабунін.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: