fbpx
Сьогодні
18:43 10 Тра 2018

Полторак розповів, наскільки зросла чисельність ЗСУ після російської агресії

З моменту анексії Криму та подальшої російської агресії на Донбасі чисельність Збройних сил України зросла на 100 тисяч осіб.

Про це в інтерв'ю Обозреватель розповів міністр оборони Степан Полторак.

"На початок агресії вона становила 145-155 тис. осіб, зараз – 255 тис. у тому числі 250 тис. – безпосередньо представники Збройних сил, а 5 тис. – представники Державної служби транспорту, яка була передана до складу МО", – сказав глава оборонного відомства.

Він підкреслив, що в Україні практично перейшли на професійну армію, оскільки на сьогодні з 250 тисяч військових тільки 18-20 тисяч – це військовослужбовці строкової служби. Так звані строковики призиваються і готуються як мобілізаційний ресурс і не залучаються до бойових дій, зазначив Полторак. Більшість особового складу являють собою бійців, які підписали контракт "і готові до бойових дій".

"У нас зараз в зоні бойових дій немає жодного строковика. Мобілізованих теж немає вже давно, два роки", – додав він.

За його словами, наразі в новій хвилі мобілізації немає потреби.

"По-перше, нами вже проведена серйозна робота – створений резерв, перша черга – 150 тис. По-друге, є резерв озброєння, техніки", – пояснив Полторак відсутність необхідності в мобілізації.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: