fbpx
Сьогодні
09:41 10 Тра 2018

#аВониЩеТам: у мережі шириться флешмоб до річниці арешту Сенцова і Кольченка

Сенцов і Кольченко

У мережі набирає обертів флешмоб від активістів на підтримку арештованих в Росії українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Відповідну акцію розпочала Facebook-спільноста "Свободу кримським заручникам Сенцову і Кольченку".

"Починаємо флешмоб до річниці арешту Олега Сенцова та Сашка Кольченка. Напишіть, що у вас сталося/почалося/закінчилося за ті чотири роки, що їх Олег і Сашко провели за ґратами (2014-2018) з гештеґами #аВониЩеТам #аОниЕщёТам #TheyAreStillThere",  -йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо арешт кримчан був чимось беспрецендентним і раптовим у 2014 році, то на сьогодні тенденція є куди кричущою.

"Ми наразі підсумовуємо жахливу тенденцію: якщо у 2014 році арешт "кримської четвірки" був чимось беспрецендентним і раптовим, то зараз уже маємо близько 60 українських політв'язнів у РФ та Криму", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

Український режисер був визнаний винним у створенні на території півострова терористичного об'єднання. Верховний суд РФ пізніше визнав законним винесений вирок.

Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО), більш відомої як "Білий ведмідь".

Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченко, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: