fbpx
Сьогодні
10:00 09 Тра 2018

Затриманим в Росії українським рибалкам можуть "пришити" тероризм, - Слободян

Українців з риболовецького судна "ЯМК-0041", який затримали нещодавно біля Криму, можуть звинуватити у тероризмі.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає  Радіо Крим.Реалії.

"Вони зараз будуть намагатися притягнути їх до кримінальної відповідальності, "пришити" тероризм, контрабанду зброї, що завгодно. Звичайно, вони будуть це робити, щоб створити картинку того, що це не просто порушники, а диверсанти", – наголосив Слободян.

За його словами, навіть якщо не брати до уваги незаконність затримання українського судна, саме по собі порушення морських кордонів у самій Росії не є кримінальним злочином, тим більше терористичним актом.

"Росія розглядає це як браконьєрську діяльність у внутрішніх російських водах. Але знову ж таки – за це у них передбачена адміністративна відповідальність, а не утримання під вартою", – сказав він.

  • Нагадаємо, 4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" на заході від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана.
  • Російські силовики заявляли, що судно та екіпаж з п'яти громадян України доставили до Криму "для проведення процесуальних дій".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: