fbpx
Сьогодні
19:54 09 Тра 2018

Волкер: завершення агресії РФ в Україні залежить від особистого бажання Путіна

Спеціальний представник Держдепартаменту США з переговорів по Україні Курт Волкер вважає, що завершення російської агресії в Україні залежить від особистого бажання президента РФ Путіна: оскільки йдеться не про внутрішній конфлікт, а про втручання ззовні.

Таке переконання він висловив у інтерв'ю "Голосу Америки".

Відповідаючи на запитання, чи є реальний шанс покінчити з війною в Україні за нинішніх обставин, Волкер зауважив: "Думаю, так, якщо президент Путін захоче".

Він висловив тверде переконання, що це рішення залишається за Росією.

"Немає ніякого внутрішнього конфлікту, немає підстав для громадянської війни, немає жодних причин для бойових дій, крім присутності російських військ", – пояснив американський високопоставлений дипломат.

Спецпредставник США також зазначив, що встановленню миру може посприяти введення миротворчої місії ООН на окуповані території на сході України.

"Якщо ми домовимося по резолюції, особливо стосовно мандату миротворчої місії ООН, яка забезпечить зони безпеки, ми дійсно отримаємо можливість покласти край конфлікту", – зауважив Волкер.

Але знову ж, за його словами, "така можливість є, втім вона вимагає бажання Росії діяти подібним чином".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: