fbpx
Сьогодні
16:45 09 Тра 2018

ГПУ скерувала до суду справу про привласнення Януковичем "Межигір'я"

Прокуратура завершила розслідування щодо привласнення екс-президентом Віктором Януковичем "Межигір'я".

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК "Надра України" Едуарда СТАВИЦЬКОГО, приватного нотаріуса Київського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт», які підозрюються у заволодінні (у змові із Януковичем В.Ф.,) комплексами відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я"",  – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вартість цих об'єктів становить 540 млн. грн.

Розслідування встановлено, що у 2007 співучасники злочину прийняли окремі нормативно-правові акти щодо вилучення Пущі-Водиці та Межигір'я із управління Держуправління справами, передачі таких об'єктів до статутного капіталу НАК "Надра України", їх виключення із переліку об'єктів, що забезпечують виконання державою своїх функцій та життєдіяльності держави в цілому.

7 травня у вказаному кримінальному провадженні складено та прокурором затверджено обвинувальний акт, який було скеровано для розгляду у суді.

Щодо інших осіб підозрюваних у даній справ то судом йде розгляд клопотань про надання дозволу на спеціальне досудовое розслідування.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: