fbpx
Сьогодні
08:45 09 Тра 2018

Франція, Британія та Німеччина відреагували на вихід США з ядерної угоди

Лідери Франції, Великої Британії та ФРН зробили спільну заяву через вихід США з ядерної угоди з Іраном, в якій засудили цей крок.

Про це йдеться у заяві президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єр-міністра Великої Британії Терези Май та канцлера ФРН Ангели Меркель, опублікованій на сайті Єлисейського палацу.

Глави трьох держав заявили, що їхні країни залишаються відданими Іранській ядерній угоді попри вихід із неї США, оскільки вона має особливе значення для спільної безпеки.

Також вони закликають США уникати дій, які б перешкоджали подальшому використанню угоди, так само як Іран – стримано відреагувати на вихід США з угоди.

"З жалем і стурбованістю, ми, керівники Франції, Німеччини та Великої Британії, приймаємо до уваги рішення президента Трампа про вихід Сполучених Штатів Америки зі Спільного всеосяжного плану дій (JCPoA, Іранської ядерної угоди)", – йдеться у повідомленні.

Лідери трьох держав також нагадують у спільній заяві про те, що JCPoA була одноголосно схвалена Радою Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

"Ця резолюція залишається юридично обов'язковими міжнародними рамками для вирішення спорів, пов'язаних з іранською ядерною програмою", – йдеться в заяві.

"Ми закликаємо Сполучені Штати забезпечити, щоб структури JCPoA залишалися незмінними, а також уникнути будь-яких дій, які могли б перешкоджають їх повній імплементації іншими сторонами",  – йдеться в документі.

Вони також вказали, що підтримують ідею, що Іран повинен продовжувати користуватися перевагами від скасування санкцій, на які він може претендувати, якщо дотримуватиметься умов Іранської ядерної угоди.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США із Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Ірану.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: