fbpx
Сьогодні
19:56 08 Тра 2018

Зворотній удар: Telegram оскаржив рішення про блокування в РФ

Юристи Telegram оскаржили рішення Верховного суду Росії, який відмовився задовольнити позов месенджера про визнання незаконним наказу Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії, який встановлює процедуру надання відомству ключів для розшифровки повідомлень користувачів.

Про це повідомив керівник міжнародної правозахисної організації Агора, чиї юристи представляють месенджер в судах, Павло Чиков, передає Інтерфакс-Україна.

"В апеляційну колегію Верховного суду РФ подана скарга. У ній представники Telegram просять скасувати повністю рішення ВС РФ від 20 березня", – повідомив він.

За його словами, в апеляційній скарзі представники Telegram просять "визнати наказ ФСБ від 19 липня 2016 року нечинним і невідповідним п'яти федеральним законам і кримінально-процесуального кодексу РФ".

Як зазначається, адвокати Агори вважають цей наказ ФСБ, по-перше, прийнятим не уповноваженим органом з перевищенням повноважень; по-друге, встановлює позасудовий спосіб отримання контролю за листуванням невизначеного кола осіб; по-третє, що містить широкі межі розсуду для правозастосувача, які загрожують безпеці громадян.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: