fbpx
Сьогодні
12:18 08 Тра 2018

Вирок Януковичу винесуть протягом місяця, - ГПУ

Вирок у справі про державна зраду екс-президента України Віктора Януковча винесуть протягом травня.

Про це в інтерв'ю Громадському сказав заступник генерального прокурора Євгеній Єнін.

"Кримінальний процес в рамках цього провадження входить у свою фінальну стадію і буквально протягом, якщо не тижня, то місяця можна буде розраховувати на вердикт першої інстанції суду", – сказав він.

За його словами, зазначений кримінальний процес є надзвичайно важливим, оскільки це буде застереженняи усім державним діячам України.

"Це не лише відновлення справедливості, це пересторога всім нинішнім та майбутнім керівникам України незалежно від їх рівня, що в Україні всі рівні перед законом і за вчинені злочини перед законом до відповідальності можуть бути притягнуті найвищі посадові особи нашої держави",- сказав Єнін.

Також заступник генпрокурора зазначив, що буде дуже важко домогтися екстрадиції Януковича до України, поки Володимир Путін при владі у Росії.

"На сьогоднішній день це залежить від цілої низки чинників. Перш за все, від бажання самого Віктора Януковича, оскільки політичної волі Росії видати його шляхами міжнародно-правової допомоги ми не спостерігаємо за умов правління Володимира Путіна", – додав прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: