fbpx
Сьогодні
22:56 08 Тра 2018

У Франції почався 71-й Каннський кінофестиваль

Фото Reuters

Сьогодні ввечері у Каннах відкрився кінофестиваль, основною негласною темою лишається роль жінок в кіноіндустрії.

Про це йшлося на прес-конференції, присвяченій відкриттю кінофестивалю, повідомляє Укрінформ.

"Кіно завжди було в руках чоловіків. У майбутньому буде все більше і більше жінок-кінематографістів… Це не лише про Каннський кінофестиваль, який змінюється. Весь світ змінився", – сказала президент журі Кейт Бланшет.

"В конкурсі беруть участь кілька жінок, і вони там через їхню стать, вони там через якість своєї роботи, і ми будемо оцінювати їх як кінематографістів, як це й має бути", – сказала вона.

Раніше на адресу організаторів Каннського кінофестивалю звучали обвинувачення у тому, що через справу Харві Вайнштейна, також зізнання багатьох представниць кіноіндустрії про поширеність неприйнятної поведінки та сексуальних домагань з боку чоловіків у кіноіндустрії, у кіномистецтві стали в першу чергу брати до уваги стать, а не професійні якості. Свідченням цього критики називали більшу кількість жінок у складі журі Каннського кінофестивалю.

До складу журі, окрім очільниці Кейт Бланшет увійшли французька актриса Леа Сейду, американська сценаристка Ава Дюверней, американська актриса Крістен Стюарт, співачка з Бурунді Хаджу Нін. Чоловічу «частину» в журі представляють канадський режисер Дені Вільньов, французький режисер Робер Гедигян, китайський актор Чен Чанг, російський режисер Андрій Звягінцев.

Австралійська акторка вказала на жіночу більшість у складі цьогорічного журі конкурсу, але при цьому переконана, що призи будуть розподілятися «не за гендерним паритетом, а за рівнем заслуг».

Слід відзначити, що проходженню по червоній доріжці суперечки про гендерну рівність не завадили.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: