fbpx
Сьогодні
22:28 08 Тра 2018

Справа Охендовського: НАБУ звинуватило САП у поширенні неправдивих відомостей

Спеціалізована антикорупційна прокуратура поширює неправдиві відомості про відповіді іноземних колег на запити у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"САП, з невідомих для НАБУ причин, поширює відомості, які не відповідають дійсності. Мова йде про те, що нібито "отримані відповіді німецької та французької сторін про повну відмову від виконання запитів у зв'язку з відсутністю ознак злочину і матеріали австрійської сторони, якими доказів протиправної поведінки голови ЦВК не отримано", – йдеться у повідомленні на сторінці НАБУ у фейсбуці.

У бюро наголошують, що "насправді, у відповідь на запит НАБУ компетентні органи Франції повідомили, що потребують певних уточнень та роз'яснень з приводу запиту".

НАБУ НАГОЛОШУЄ НА ВАЖЛИВОСТІ ПОШИРЕННЯ ДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ДОСУДОВІ РОЗСЛІДУВАННЯЗадля об'єктивного та…

Posted by НАБУ on Tuesday, May 8, 2018

"З метою забезпечення подальшого виконання запиту Національним бюро невідкладно скерована в центральний орган Французької Республіки додаткова інформація", – додали у НАБУ.

Що стосується запиту НАБУ в Німеччину, то за інформацією бюро, отримана інформація про його перебування на узгодженні з відповідними підрозділами Федерального уряду ФРН, оскільки згаданий запит Національного бюро "має особливе значення".

"НАБУ переконане, що нехтування фактами з боку органу процесуального нагляду не тільки не додає авторитету новим антикорупційним органам України, але й може зашкодити розслідуванню корупційних злочинів. Такі заяви САП кидають тінь не тільки на Національне бюро, але і компетентні органи інших держав", – йдеться у повідомленні.

Раніше цього дня САП заявила, що наразі досудове розслідування у провадженні щодо "справи Охендовського" вдруге зупинено прокурором до отримання відповідей на міжнародно-правові доручення, про що доведено до відома детективів і неодноразово повідомлялося громадськості.

У САП нагадали, що доручення про міжнародну правову допомогу були скеровані в Німеччину, Австрію, Францію, Великобританію, Польщу і Сполучені Штати Америки.

"Зараз отримані відповіді лише на чотири з них, зокрема відповіді німецької та французької сторін про повну відмову від виконання запитів у зв'язку з відсутністю ознак злочину і матеріали австрійської сторони, якими доказів протиправної поведінки голови ЦВК не отримано", – наголошується в повідомленні.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: