fbpx
Сьогодні
23:06 08 Тра 2018

"Гостинний двір" на Контрактовій площі остаточно повернули державі

Фото: smartclever.com.ua

Верховний Суд України підтвердив законність повернення будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі у Києві у державну власність.

Як повідомили у столичній прокуратурі, суд залишив в силі постанову Київського апеляційного господарського суду про розірвання договору про оренду Гостиного двору компанією Укрреставрація.

"Верховний Суд у повному обсязі підтримав позицію державних органів, зобов'язавши ПАТ Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство Укрреставрація повернути державі будівлю Гостиного двору", – йдеться в повідомленні.

Будівля Гостиного двору загальною площею 9 433 кв. м була передана в оренду приватному підприємству у 1994 році. За умовами договору орендар повинен був слідкувати за збереженням пам'ятки архітектури та утриманням будівлі в належному стані. Однак ці пункти договору були порушені.

Нагадаємо, що у лютому Апеляційний господарський суд Києва розірвав договір про оренду Гостиного двору, укладений київським відділенням Фонду держмайна з компанією Укрреставрація. Згідно з рішенням суду, пам'ятник архітектури повернутий в комунальну власність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: