fbpx
Сьогодні
18:00 08 Тра 2018

Автокефалія УПЦ: Кравчук, Кучма та Ющенко публічно підтримали ініціативу

Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко підписали спільну заяву, підтримавши звернення до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Після дискусій у нашому колі ми підписали спільне звернення", – заявив перший президент Леонід Кравчук на спільній прес-конференції.

Колишні президенти вважають, що надання автокефалії Константинопольською матір'ю-церквою відіграє важливу роль у зміцненні незалежності України, духовної та національної єдності нашого народу, розвитку релігійної свободи в Україні, сприятиме плідному міжконфесійному діалогу в нашій країні.

Глави держави закликали всіх об'єднається для створення автокефальної православної церкви України.

"Ми переконані, що єдність українського народу, великою силою зміцнення якого буде автокефальна православна помісна церква, стане непереборною духовною фортецею у боротьбі з російською агресією проти України. Тому ми підтримуємо зусилля президента України Петра

Порошенка в цьому надзвичайно важливому для України питанні і звертаємося до всіх громадян, до всіх відповідальних політиків, громадських діячів об'єднатися навколо цієї великої мети і спільно активно працювати для створення автокефальної православної церкви України", – йдеться в документі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: