fbpx
Сьогодні
13:20 07 Тра 2018

Військова частина ЗСУ "потролила" росіян тендером на Prozorro

Одна з військових частин Збройних сил України замовила на Prozorro опитування політичних настроїв росіян в окупованому Криму та Приволзькому федеральному округу Росії.

Як зазначається, на сьогодні цей лот вже знято з системи Prozorro.

"Сьогодні цей лот знімається, це уже неактуально", – повідомив військовий Олександр Шестопалов.

Прес-офіцер управління сил спеціальних операцій Олексій Нікіфоров зазначив, що розгорнутих коментарів з цього приводу не даватиме.

"Не буде жодного опитування. Вважайте, що це було якесь заманювання, щоб "потролити" росіян", – заявив Нікіфоров у коментарі Громадському радіо.

Раніше військова частина А4398, яка базується у Броварах Київської області, оголосила тендер на проведення дослідження "Соціокультурна сегментація населення Приволзького федерального округу Російської Федерації (ПФО РФ)".

Під номером цієї військової частини до окупації Криму у Севастополі працював 72-й центр інформаційно-психологічних операцій Збройних Сил України, що є частиною розвідки.

У 2014 році військову частину перевели у Бровари Київської області. Учора, 6 травня, інформацію про те, що тендер є актуальним, Громадському радіо підтвердили у військовій частині. Військова частина хотіла, аби дослідники опитали жителів чотирьох російських регіонів — Адигеї, Республіки Калмикія, Краснодарського краю, Ростовської області, а також українського Криму, який окупований РФ.

Завданнями цього дослідження зокрема були: визначити, наскільки росіяни і кримчани задоволені роботою громадянської, політичної та адміністративної систем в регіонах дослідження (неурядові організації, рухи, партії, чиновники, президент РФ); готовність відстоювати свою позицію, участь в акціях протесту; визначити ступінь суспільної напруженості та її причин в кожному з регіонів; найбільш чутливі та актуальні теми; виділити основні канали комунікації та медіа уподобання визначених цільових аудиторій.

За дослідження військова частина готова була заплатити 1,6 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: