fbpx
Сьогодні
18:48 07 Тра 2018

У Дубаї був затриманий екс-міністр Рудьковський, - ЗМІ

Екс-міністр транспорту і зв'язку часів президентства Віктора Ющенка, екс-нардеп від Партії регіонів Микола Рудьковський затримувався в Дубаї міграційною службою ОАЕ за підроблений паспорт.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерела.

За інформацією джерел, затримання відбулося на початку квітня, і аж до 20-х чисел екс-регіонал знаходився у місцевій в'язниці. Нинішній статус Рудьковського у справі приховається.

За даними джерел, Рудьковського затримали нібито за підроблений іракський паспорт, при цьому – в процесі затримання – у нього також знайшли кілька паспортів інших країн.

Українську «біометрику» екс-міністр отримав в одній з європейських країн (в українському посольстві) в 2017 році. До того моменту, у нього на руках знаходилися два вітчизняних закордонного паспорта (обидва видані в 2012 році), один – з «шенгеном», другий – з американською візою типу B2 (звичайної туристичної). У момент отримання «біометрії» один з них (той, що містив «шенген») – було, відповідно до вимог законодавства, вилучено. При цьому в другому паспорті містилася діюча іракська віза, яка кілька разів використовувалася.

Також колишній «регіонал» був оголошений в розшук «Інтерполу», проходячи по справі про викрадення екс-глави ПрАТ «Нефтегаздбича» Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися свого часу Рудьковський і Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського.

Однак в той час, як генеральним прокурором України був Віктор Шокін, Рудьковський був знятий з розшуку «Інтерполу». Інформація про те, чи зберігається його «картка» у всеукраїнському розшуку зараз, перевіряється, відзначає видання.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: