fbpx
Сьогодні
15:53 06 Тра 2018

ЗНО-2018: названо найпопулярніші предмети та найчисельніші регіони за кількістю учасників

Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій назвав найпопулярніші предмети для здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2018 році серед випускників шкіл.

За його словами, найбільш масовий предмет – українська мова та література, на другому місці – історія України, потім – математика, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Найменше бажаючих для проходження тестування зареєструвалися на предмет хімія – 21978 осіб.

Для проходження тестування з української мови та літератури зареєструвалися 333171 особа, історії України – 168 927, математики – 112 023, англійської мови – 89312, біології – 82320, географії – 79 711 випускників.

Найбільш чисельними за кількістю учасників ЗНО є Київ, Дніпропетровська та Львівська області, найменшу кількість учасників, зареєстрованих на проходження ЗНО, в Луганській області.

Всього для участі в основній сесії зовнішнього незалежного тестування зареєструвалося 335 843 осіб.

Крім того, з 30 квітня на інформаційних сторінках всіх учасників будуть розміщені запрошення-перепустки для проходження тестування, які потрібно буде самостійно роздрукувати.

Додатковий період реєстрації для учасників АТО, осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, буде проведено з 3 по 21 травня.

Додаткова сесія ЗНО запланована на липень.

У 2018 року ЗНО з математики відбудеться 22 травня, української мови та літератури – 24 травня, в цьому ж місяці заплановано ЗНО з іспанської, німецької, французької мов, а ЗНО з інших предметів пройде з 1 по 13 червня.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: