fbpx
Сьогодні
17:37 06 Тра 2018

У Києві за кілька місяців з’явиться пам'ятник Іллі Муромцю

Пам'ятник богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю встановлять в однойменному парку "Муромець" протягом найближчих кількох місяців.

Про це заявив Києва мер Віталій Кличко, інформує сайт Київського міського голови.

"У найближчі кілька місяців ми з великим задоволенням відкриємо одну з родзинок Києва. І ми сподіваємося, що пам'ятник Іллі Муромцю стане магнітом цього прекрасного оновленого парку", – сказав Кличко.

Він нагадав, що прототипом Іллі Муромця стане сучасний богатир Василь Вірастюк.

"Я уже бачив невелику копію у майстерні скульптора Володимира Журавля. Дуже красивий буде пам'ятник. І цей парк стане ще одним привабливим місцем для киян і туристів, для тих, хто цікавиться історією нашого старовинного міста", – додав він.

Також міський голова спростував твердження, що Ілля Муромець – нібито богатир російської билинної спадщини. І відзначив, що той є українським героєм часів Київської Русі. "За переказами, цей богатир народився під Черніговом. Служив князю Володимиру, охороняв місто Київ, похований він у Києво-Печерській Лаврі. Одне можу сказати – це наш богатир, це наша історія", – наголосив Кличко.

Він нагадав, що на острові, де облаштують парк "Муромець", справді, колись була сторожова застава та місце дислокації дружини князя Володимира.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: