fbpx
Сьогодні
12:23 06 Тра 2018

Президент Ірану заявив про готовність відповісти на будь-яке рішення Трампа щодо ядерної угоди

Президент Ірану Хасан Рухані заявив про готовність відповісти на будь-яке рішення президента США Дональда Трампа щодо ядерної угоди з Тегераном.

У заяві, що транслювалася в ефірі державного телебачення, лідер Ірану наголосив, що США пошкодують про відмову від ядерної угоди "як ніколи раніше", передає AFP.

"Якщо Сполучені Штати вийдуть з ядерної угоди, вони будуть шкодувати про це, як ніколи раніше", – заявив Рухані.

"У нас є план дій, щоб протистояти будь-якому рішенню Трампа щодо ядерної угоди", – додав він.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф заявив, що його країна не стане вести переговори про зміну ядерної угоди від 2015 року.

Історичну угоду щодо іранської ядерної програми було ухвалено 15 липня 2015 року. Іран зобов'язався допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на свої ядерні об'єкти в обмін на покрокове скасування західних санкцій.

На початку 2016 року США і Євросоюз скасували санкції проти Ірану після того, як МАГАТЕ в своїй доповіді заявило, що Тегеран повністю припинив роботу над своєю ядерною програмою.

Президент США Дональд Трамп неодноразово критикував ядерну угоду з Іраном і закликав переглянути її.

Трамп вимагає від європейських союзників до 12 травня "виправити жахливі недоліки" ядерної угоди, в іншому випадку, він відмовиться продовжити режим скасування санкцій США щодо Ірану.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: