fbpx
Сьогодні
09:49 06 Тра 2018

Акції протесту проти Путіна: Євросоюз і США засудили масові затримання в Росії

Представники керівництва Європейського союзу та США прокоментували масові затримання людей, які сталися під час акцій протесту 5 травня в Росії.

Зокрема, прес-секретаря зовнішньополітичної служби Євросоюзу Мая Косьянчіч у своїй заяві закликала звільнити затриманих і засудила затримання представників ЗМІ.

"Затримання більш ніж тисячі демонстрантів і насильство, яке російська влада застосовувала проти них сьогодні, загрожують основним свободам вираження, об'єднань і зборів у Російській Федерації. Затримання журналістів також загрожує свободі ЗМІ. Ці основні права закріплені в російській конституції, і ми сподіваємося, що вони будуть захищатися, а не руйнуватися", – заявила Косьянчіч.

Також прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт підтримала позицію ЄС, закликавши звільнити затриманих.

"Лідери, впевнені в своїй легітимності, не заарештовують своїх мирних опонентів під час протестів", – заявила Нойерт.

Нагадаємо, в суботу, 5 травня, у понад 80 містах Росії проходили мітинги в зв'язку з інавгурацією президента Володимира Путіна. Рух ініціював опозиціонер Олексій Навальний. У Москві акція відбулася без дозволу влади. Навального затримали. Його звинувачують в непокорі поліції, одного з його соратників звинувачували в порушенні правил проведення публічних заходів. Про звинувачення кримінального характеру до цього не повідомлялося.

По всій Росії затримали близько 1600 осіб.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: