fbpx
Сьогодні
Фото 20:46 05 Тра 2018

У Глазго тисячі людей вийшли на мітинг за незалежність Шотландії

Фото ВВС

У суботу, 5 травня, у Глазго десятки тисяч людей вийшли на вулиці з вимогою надання незалежності Шотландії.

Про це повідомляє BBC.

Зауважимо, що демонстрація є щорічною. Її організовує група "Усі під одним прапором". Цьогоріч вона розраховувала на 40 тисяч учасників, однак пізніше повідомила, що за попередніми підрахункам підтримати незалежність Шотландії прийшли 80 тисяч людей.

Та за даними поліції, на мітинг прийшли 35 тисяч осіб.

Співкоординатор акції Ніл Маккей висловив впевненість, що незабаром відбудеться другий референдум за незалежність регіону.

Буде ще один референдум за незалежність. Він відбудеться ще до 2021 року, коли Британія врешті вийде з ЄС. Ми готові, і ми робитимемо це щороку по всій Шотландії, – сказав він.

Додамо, що організація "Усі під одним прапором" позиціонує себе як незалежна організація, як ладна проводити марші за незалежність регулярно, "поки Шотландія не стане вільною".

Нагадаємо, перший референдум у регіоні відбувся у вересні 2014 року. Тоді проти виходу Шотландії зі складу Великобританії проголосували 55% жителів, а незалежність підтримали 45%.

Також про те, що Шотландія готується до чергового референдуму про незалежність стало відомо після того, як королева Великобританії схвалила план виходу королівства з ЄС.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: