fbpx
Сьогодні
09:32 05 Тра 2018

Стоп кам’яним джунглям: в Україні хочуть запровадити нові обмеження при будівництві

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести ранжування висоти житлової забудови населених пунктів в залежності від їх класифікації та чисельності населення.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй Facebook-сторінці.

У невеликих селах з населенням до 1 тис. осіб тепер буде дозволена тільки садибна забудова.

У селах, де проживає понад 1 тис. жителів, крім садибної забудови можна проектувати багатоквартирні будинки до 4-х поверхів (до 12 м).

У селищах міського типу допускається розміщення садибної забудови і максимум 5-поверхових багатоквартирних будинків (до 15 м), в містах з населенням до 50 тис. – садибної забудови і будинків не вище 9 поверхів (до 27 м).

"Максимально допустима висотність житлової забудови у містах з населенням понад 100 тис. встановлюється документацією з просторового планування. При цьому параметри висоти визначаються без врахування шатрової покрівлі, якщо вона проектується, а у разі будівництва на складному рельєфі – із врахуванням цокольного поверху", – зазначив Парцхаладзе.

На його думку, такі зміни сприятимуть гармонізації існуючого простору міст і сіл і зроблять їх більш комфортними для жителів. Також це дозволить планувати подальший розвиток населених пунктів, з огляду на можливості їх інфраструктури, що теж важливо.

Оновлені державні будівельні норми "Планування і забудова територій" вже затверджені і будуть опубліковані найближчим часом, уточнив заступник міністра.

На жаль, все частіше наші міста та села починають втрачати свій існуючий вигляд. Сільська місцевість забудовується та…

Posted by Lev Partskhaladze on Thursday, May 3, 2018

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: