fbpx
Сьогодні
22:40 05 Тра 2018

Розвантаження автошляхів: Укрзалізниця запускає контрейлерні перевезення в Європу

Фото: en.protos.by

Укрзалізниця та угорська державна залізнична компанія Magyar Аllamvasutak (MАV) домовилися про спільний розвиток контрейлерних перевезень.

Про це повідомила прес-служба українського перевізника за підсумками робочого відрядження до Будапешта в.о. голови правління Укрзалізниці Євгена Кравцова, який провів переговори з менеджментом угорських залізниць.

Контрейлерні перевезення – це комбіновані залізнично-автомобільні перевезення причепів, напівпричепів, трейлерів або знімних кузовів на залізничній платформі.

Зараз це питання є актуальним, враховуючи зростаючий вантажопотік в європейському напрямку, зазначають в Укрзалізниці. За даними компанії, за три місяці 2018 обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом між Україною та Угорщиною склали понад 1 млн тонн (+168,35 тис. тонн або 18,6% до аналогічного періоду 2017 року).

"Контрейлерні перевезення – це альтернатива міжнародним автомобільним перевезенням, яка дозволить вирішити одразу декілька питань, зокрема, щодо надання дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень, адже вантаж перейде на залізничні платформи, у результаті чого буде мінімізовано вплив автотранспорту на екологію", – зазначив Кравцов.

Крім цього, під час переговорів керівники залізниць України та Угорщини обговорили питання розвитку транзитних перевезень вантажів із Китаю в напрямку Європи через перехід на кордоні Україна – Угорщина.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: