fbpx
Сьогодні
11:36 05 Тра 2018

Безстрокове призначення суддів: ГРД виявила у списку суддів з Майдану, з непідтвердженими статками та брехнею в деклараціях

7 травня Вища кваліфікаційна комісія суддів буде рекомендувати призначити безстроково 96 суддів, однак деякі з них отримали негативні висновки Громадської Ради Доброчесності.

Про це розповів член Громадської Ради Доброчесності Роман Маселко, передає прес-служба Реанімаційного пакету реформ у Facebook.

7 травня має відбутись засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів, де буде рекомендовано до призначення безстроково 96 суддів. Усі ці судді пройшли співбесіди, які розпочались 23 березня, і ВККС визнала їх компетентними та доброчесними.

Однак серед суддів, рекомендованих до призначення, є ті, хто отримав негативні висновки Громадської Ради Доброчесності.

Зокрема, Маселко називає п'ятьох суддів із забрудненою репутацією.

  • Інна Белоконна, екс-дружина Андрія Портнова, яка має 3 величезні квартири, будинок під Києвом та елітну автівку, яка зареєстрована, імовірно, на якусь її знайому.
  • Це суддя Майдану Наталія Марфіна з Дніпровського суду, яку просто посеред засідання викликав інший суддя, і після розмови вона різко змінила свою позицію по справі. І це не єдине зауваження щодо неї.
  • Інший суддя Майдану – Анзор Саадулаєв, який позбавляв активістів водійських прав за поїздку до Межигір'я.
  • Вікторія Кицюк, яка рік тому потрапила в скандал з поліцією.
  • Олеся Артоуз, яка в деклараціях некоректно вказала родинні зв'язки, "забувши" вказати родича з корупційним минулим".

"Ми попереджували, що це оцінювання – фейк і окозамилювання. Звільнили лише одного Саніна. Може, ще звільнять когось одіозного. Зрештою відсіють 1-3% і скажуть, що це успішна судова реформа. Але ж має бути повне оновлення і перезавантаження системи. Тож 7 травня очікуємо підтвердження негативних прогнозів, які давала ГРД, виходячи з процесу оцінювання", – підсумовує Маселко.

Судові рішення проти активістів Майдану, скандальні ситуації з поліцією, недостовірні відомості про доходи в деклараціях…

Posted by Reanimation Package of Reforms on Friday, May 4, 2018

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: