fbpx
Сьогодні
13:16 04 Тра 2018

Україна може ввести санкції проти видавців з Росії за "штампування" пропаганди

Державний комітет телебачення і радіомовлення ініціює запровадження санкцій проти юридичних осіб Російської Федерації, що систематично продукують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

Про це повідомили в прес-службі комітету.

Упродовж 2015 – 2018 років Держкомтелерадіо здійснює постійний моніторинг сфери книгорозповсюдження з метою виявлення друкованої продукції, зміст якої суперечить українському законодавству.

За результатами моніторингу складено перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

"До Переліку, який оприлюднено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо, внесено 172 видання, випущених 35 видавництвами. З-поміж інших чітко виокремлюються видавництва, у діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і має систематичний характер, – йдеться в повідомленні.

Це, зокрема, такі російські видавництва, як "Алгоритм", "Книжный мир", "Центрполиграф", "Эксмо", "АСТ", "Вече

У Держкомтелерадіо також інформують, що моніторингом виявлено значну кількість веб-сайтів, які пропонують до продажу вищезазначену літературу у паперовому або електронному вигляді та надають можливість прочитання цих книг у режимі онлайн.

"З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України Держкомтелерадіо пропонує винести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до юридичних осіб Російської Федерації, які продукують та поширюють в Україні продукцію антиукраїнського змісту", – зазначають в комітеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: