fbpx
Сьогодні
13:45 04 Тра 2018

У Міноборони розглядають 3 версії причин пожежі у Балаклії

У Міноборони розглядають три основні версії виникнення пожежі поблизу арсеналу з боєприпасами у Балаклії.

Про це під час брифінгу заявив начальник озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов.

Він зауважив, що після надзвичайної ситуації у березні 2017 року, коли на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, менше 30% території біля арсеналу залишилися неочищеними від вибухонебезпечних предметів.

І саме на цій території виникла вчорашня пожежа.

За його словами, наразі попередньо розглядається кілька причин виникнення пожежі.

Перша з них – загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів.

Під гусениці танка потрапив один з таких предметів, що і спричинило пожежу.

"Друга причина – це попадання іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка. Третя – дія сонячних променів на вибухонебезпечні предмети, що знаходилися на неочищенній території, що спричинило їхнє загоряння", – наголосив Шевцов.

  • Нагадаємо, в березні 2017 року на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. В результаті надзвичайної події загинула 1 особа, ще четверо отримали поранення.
  • Були пошкоджені 265 будівель, в тому числі 231 житловий будинок, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, в тому числі дві школи і два дитячих садки.
  • На відновлення Балаклеї було виділено 100 млн гривень. Тоді міністр оборони Степан Полторак повідомляв, що пожежа знищила 70% боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: