fbpx
Сьогодні
10:12 04 Тра 2018

У Києві зафіксували випадок ботулізму

У Києві чоловік був госпіталізований з діагнозом "ботулізм" після того, як придбав рибу на стихійному ринку.

Про це повідомив перший заступник начальника Держпотребслужби Києва Олександр Овчаренко.

"До нас надійшло повідомлення, що чоловік 1986 року народження купив рибу на одному зі стихійних ринків в Києві біля Виноградаря. Споживачеві риби 30 квітня стало погано, його госпіталізували в Олександрівську лікарню з попереднім діагнозом" ботулізм "- сказав він.

За словами Овчаренка, його відомство повідомило Нацполіцію щодо даного інциденту.

"Зараз наші фахівці проводять збір інформації, що це була за риба, хто її реалізовував, спрямована інформацію в Нацполіцію для вжиття заходів щодо недопущення місць стихійної торгівлі", – сказав він.

За його словами, якщо буде встановлено, що у риби був виробник або певний реалізатор, вживатимуться заходи щодо перевірки тих суб'єктів.

  • Харчовий ботулізм – це захворювання, обумовлене споживанням продуктів, які містять ботулотоксин, який має високу ступінь токсичності для людини.
  • Споживаючи продукт, практично неможливо визначити наявність в ньому токсину, оскільки він не має кольору, смаку, запаху.
  • Захворювання виникає тоді, коли створюються спеціальні умови для розмноження збудника ботулізму. Це перш за все відсутність доступу повітря (такі умови створюються при консервуванні продуктів, копченні рибних, м'ясних продуктів, забруднених збудником ботулізму) і температура від +15 до +37 градусів, якщо ж вона нижча, життєдіяльність його різко гальмується, і при температурі 0 градусів мікроби не розмножується, а токсин не виділяється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: