fbpx
Сьогодні
15:17 04 Тра 2018

Працівники Антимонопольного комітету завищували собі премії на 880%

Рахункова палата України виявила порушення у нарахуванні премій та бонусів працівниками Антимонопольного комітету України.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Через недотримання вимог діючого Порядку обчислення середньої заробітної плати відбулося завищення, за розрахунками аудиторів, розміру виплат працівникам апарату АМКУ на 326,4 тис. грн", – йдеться у повідомленні.

Премії працівникам встановлювалися не за їхній особистий внесок у результати діяльності АМКУ чи за виконані додаткові обсяги робіт, а фактично як доплата у фіксованому розмірі, визначена керівником.

Як наслідок, при посадовому окладі 2912 грн середня заробітна плата, зокрема, провідного консультанта становила 23,2 тис. грн, за рахунок встановлення премії на рівні 15,5 тис. грн на місяць.

Розмір премій державним уповноваженим АМКУ визначався також без урахування обсягу виконуваних ними робіт і щомісяця зростав (з 3,8 тис. грн у січні до 37,2 тис. грн у грудні 2017 року, тобто майже у 10 разів).

У результаті того, що під час нарахування таких премій не враховувалася кількість фактично відпрацьованого часу у відповідному місяці, розмір премії для окремих уповноважених коливався від 30% до 880% відсотків посадового окладу.

Неефективно використовувалися кошти державного бюджету і на фінансування підвідомчого АМКУ Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики, який було утворено для наукового забезпечення Державної програми демонополізації економіки і розвитку конкуренції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: