fbpx
Сьогодні
18:14 03 Тра 2018

Вручення Нобелівської премії з літератури вперше за всю історію може бути перенесене через сексуальний скандал

Фото CNN

Інститут, який присуджує Нобелівську премію в галузі літератури, потрапив у сексуальний та фінансовий скандал настільки глибоко, що цього року премія може бути перенесена вперше за більш ніж сім десятиліть.

Про це повідомляє CNN.

В останні тижні шість членів Шведської академії – однієї з найбільш шанованих культурних структур Швеції – не беруть участі в роботі установи, включаючи керівника установи Сари Даніус.

Численні відмови від участі в роботі Шведської академії пов'язані зі скандалом, який виник восени 2017 року, коли франко-шведському фотографу і режисерові Жан-Клоду Арно, чоловіка членкині Академії Катаріни Фростенсон, 18 жінок звинуватили у сексуальному насильстві.

П'ятеро з них звернулися у поліцію, проте частину звинувачень відхилили через те, що вже минув термін давності або відсутні докази.

Арно також звинувачують у розголошенні інформації про лауреатів премії. З розслідування, рекомендового колишнім секретарем Шведської академії Сарою Даніус, випливає, що чоловік

Фростенсон був джерелом витоку інформації про лауреатів Нобелівської премії з літератури Віслави Шимборської (1996), Ельфріди Єлінек (2004), Гарольд Пінтер (2005), Жан-Марі Гюстава Ле Клезіо (2008), Патріка Модіано (2014 року), Світлани Алексієвич (2015) і Боба Ділана (2016).

Шведська академія повідомила про результати розслідування до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: