fbpx
Сьогодні
17:10 03 Тра 2018

В Україні запустили перший інформаційний ресурс для викладачів "Вище"

В українських викладачів вишів з'явилася можливість для постійного самовдосконалення. Сайт "Вище" www.gohigher.org – це платформа, де викладачі й освітяни зможуть дізнаватись про найкращі педагогічні практики в Україні та світі, можливості для кар'єрного зростання, а в майбутньому – брати участь в онлайн-курсах та тренінгах з підвищення кваліфікації.

Кожен рік українські університети випускають майже півмільйона студентів.

В Україні працює 657 вищих навчальних закладів, де викладають 118 тис. викладачів – і лише 6 університетів входять до 1000 найкращих університетів світу.

25% українських студентів стверджують, що якість навчання є незадовільною. Це підтверджують і роботодавці. За статистикою кожен п'ятий роботодавець вважає, що знання та кваліфікація випускників ВНЗ недостатні для потреб їх бізнесу.

Щоб це змінити і досягти системних змін в освіті, на думку команди проекту «Вище», необхідно почати з розширення можливостей для педагогів. «На сьогодні всі викладачі університетів щоп'ять років зобов'язані пройти 108 годин курсів підвищення кваліфікації, – розповідає Наталя Старинська, співзасновниця платформи «Вище». – Більшість викладачів стверджують, що такі курси застарілі та формальні. Крім того, в наш час є багато іноземних ресурсів та практик, але менше 10% викладачів знають англійську. Ми хочемо оновити вищу освіту через створення сучасної системи підвищення кваліфікації викладачів. Саме тому ми вирішили створити платформу «Вище», щоб об'єднати викладачів та надати їм інструменти для розвитку».

Завдяки платформі «Вище» викладачі зможуть отримати нові знання та підвищити кваліфікацію з різноманітних тем, включаючи, інклюзивне навчання, інноваційні інструменти викладання; професійну етику; вирішення конфліктів та інше. «Вище буде розповідати про найкращі практики та історії успіху супер викладачів, щоб підвищити розуміння ролі викладання. Вище також буде надавати інформацію про додаткові можливості для професійного розвитку викладачів, включаючи поради для кар'єри, гранти, закордонні стажування та дослідження», – пояснює Анастасія Нуржинська, співзасновниця платформи «Вище».

Засновниці проекту «Вище» – Наталя Старинська, експертка з управління проектами та випускниця Києво-Могилянської Академії та Анастасія Нуржинська, викладачка Києво-Могилянської Академії та спеціалістка з комунікацій. Сьогодні вони працюють над розробкою онлайн-курсів для викладачів та планують новий набір на тренінги.

На сайті тамна сторінці у Facebook вже опубліковані практичні тексти та інтерв'ю про новітні підходи до викладання, а також освітні можливості та гранти. Вже зараз викладачі можуть долучитися до розвитку платформи і стати героями інтерв'ю, авторами колонок про власні методи роботи, або лекторами онлайн-курсів. Вище також запрошує університети та всіх, хто хоче підтримати освітню платформу, до співпраці.

"Будь-який університет є настільки видатним, наскільки видатними є його викладачі", – вважає міжнародний радник з питань реформування освіти Сер Кен Робінсон. Давайте разом робити вищу освіту в Україні видатною.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: