fbpx
Сьогодні
17:55 03 Тра 2018

Технології: Google створив перший в історії Doodle для віртуальної реальності

На головній сторінці пошуковика Google 3 травня з'явився інтерактивний панорамний Doodle на честь Жоржа Мельєса.

Doodle присвячений видатному французькому ілюзіоністові і режисерові Жоржу Мельєсу і його фільму "Завоювання полюса" 1912 року, пише Digital Trends.

Для створення VR-історії, команда Doodle співпрацювала з Google Spotlight Stories і лондонською виробничою студією Nexus. Разом вони створили історію, яку можна подивитися на будь-якій платформі: класичну лінійну версію, 360-градусний ролик на YouTube і варіант для віртуальної реальності.

Мельєс – піонер кінофантастики. Він зняв понад п'ятсот короткометражних фільмів, найвідоміший з яких – "Подорож на Місяць" (1902).

"Магія фільмів Джорджа Лукаса і Стівена Спілберга була б неможлива без вкладу Мельєса в розвиток технік зйомки. Саме він придумав використовувати театральні механізми, піротехніку і оптичні ілюзії, застосовувати маскування зображення і стоп-ефекти, додавати напливи, домальовувати зображення на готових кадрах, а також накладати монтажні та колірні ефекти", – говорить Лоран Манон, завідувач відділом культурної спадщини Французької сінематеки.

"Наша мета полягала в тому, щоб створити оригінальну, цікаву історію у віртуальній реальності, і показати основні трюки і візуальні ефекти, які свого часу використовував Жорж", – підкреслила розробник дудлів і арт-директор проекту Елен Леру.

За її словами, при створенні дудла в студії Nexus Studios планувалося "не тільки перенести глядача в чарівний світ кіно, а й загострити увагу на кількох прийомах, які були придумані Мельєсом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: