fbpx
Сьогодні
Документ 12:11 03 Тра 2018

ФСБ взялася за огляд суден, які прямують до України

Федеральна служба безпеки Росії почала зупиняти та перевіряти невійськові кораблі, які прямують до України.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Прикордонниками Донецького прикордонного загону зафіксовано вже декілька випадків зупинки РФ невійськових суден для їх огляду. Судна, починаючи з 30 квітня, окупанти зупиняють щодня для огляду та ідентифікації команди", – йдеться у повідомленні.

Так, 30 квітня, під час оформлення в Маріупольському порту теплоходу, що слідував за маршрутом Греція (Чіос) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено прикордонним вартовим кораблем ФСБ РФ.

Окупантами був здійснений огляд судна та проведено ідентифікацію членів команди. Зауважень з боку окупантів не послідувало.

У той же день таким самим чином було зупинено теплохід, що прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) – Україна (Маріуполь).

Наступного дня представники країни-агресора знову зупинили теплохід під прапором Болгарії.

Деякі судна перевіряють по кілька разів.

Так, під час оформлення теплоходу під прапором Мальти (серед екіпажу: 16 громадян України та 2 громадянина Туреччини), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено.

А вже під час слідування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянскої Коси його знову було зупинено окупантами для повторного огляду і ідентифікації членів команди.

Зазначимо, що ніяких зауважень при цьому не слідує, однак росіяни почали жорстку політику затримання та огляду суден, які прямують в бік України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: