fbpx
Сьогодні
09:16 03 Тра 2018

До України не пустили 3 іноземних журналістів за проросійську пропаганду

Одеса 2 травня 2014 року

Прикордонники не пустили до країни трьох іноземних журналістів, які відомі своїм поширенням проросійської пропаганди.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Державна прикордонна служба не допустила в'їзду в Україну проросійськи налаштованих осіб – громадян Італії, Чехії та Росії. Усі вони прямували в Україну "висвітлювати" події 2 травня в Одесі", – йдеться у повідомленні.

Двох іноземців було не пропущено через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, яка надійшла від інших правоохоронних органів.

"Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні", – пишуть прикордонники.

Зокрема громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні "Оплот TV".

В програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на Сході України.

А не пропущений в Україну громадянин Чехії виявився журналістом політичного видання, який також спотворювало інформацію та неправдиво висвітлював події, що відбуються в Україні.

Крім того, ще одного громадянина Росії співробітники Держприкордонслужби не пропустили в нашу країну вже за результатами бесіди.

Адже він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Росіянин прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва.

Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: