fbpx
Сьогодні
14:55 03 Тра 2018

Борги українців за комуналку зросли до рекордних 42,7 млрд грн

Борги українців за комунальні послуги зросли до рекордних 42,7 млрд грн на березень цього року.

Про це повідомив директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

За його словами, жорсткість нових правил отримання субсидій призведе до масових черг і відмов у субсидії, що лише погіршить ситуацію.

"У 2017 році 9 млн 114 домогосподарств України звернулися за отриманням субсидій, а на практиці були призначені субсидії на 500 тис. Домогосподарствам більше. По суті, 2/3 населення України подало заявки на отримання субсидій та протягнули руки державі", – розповів Сергієнко.

Також він зазначив, що в 90-тис роках цей показник становив менше 20%.

"І витрати бюджету на субсидії вже перевищили 70 млрд грн на рік ", – сказав він.

У той же час, за його словами, заборгованість українців за ЖКП стрімко зростає.

Якщо ще в 2015 році вона становила 8,8 млрд грн, то в 2016 виросли до 29 млрд грн, тобто, збільшилася більше, ніж втричі. А в 2017 році зросли до 32,3 млрд грн.

"За перші три місяці 2018 року заборгованість українців зросла вже до 42,7 млрд грн на березень поточного року. Левова частка цієї заборгованості – понад 30 млрд грн – за газ, гарячу воду і енергоносії", – підкреслив Сергієнко.

Він нагадав, що з 1 травня 2018 року набули чинності нові умови отримання субсидій, які скоротять кількість тих, хто їх буде отримувати в новому опалювальному сезоні.

Зокрема, тепер субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім'ї є автомобіль, яким менше 5 років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення.

Крім того доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, необхідно буде вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі "інші доходи".

"Тим самим людей штовхають до ще більшої бідності", – прогнозує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: