fbpx
Сьогодні
18:25 01 Тра 2018

Омелян в Маріуполі: порт і місто мають стати точками економічного відродження Донбасу

1 травня 2018 року в рамках робочої поїздки до Маріуполя Міністр інфраструктури України Володимир Омелян проінспектував роботу Маріупольського морського торговельного порту, проговорив з керівництвом підприємства перспективи розвитку порту, а також провів зустріч із трудовим колективом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури наголосив, що розвиток інфраструктури Маріуполя є складовою національної безпеки.

«Маріуполь – це прифронтове, дуже значуще для країни місто. Тому ми як держава маємо зробити для цього міста максимальне можливе. Потрібно завантажити порт роботою та зберегти робочі місця. Має бути розширена його діяльність і мають бути гідні заробітні плати. Це ті завдання, які ми ставимо перед собою як Міністерство. Як колись казав Президент США Джон Кеннеді, коли приїжджав у Берлін: «Я – берлінець!». Так і я вам кажу, приїжджаючи у Маріуполь: «Я – маріуполець!», – заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства інфраструктури України особливо зауважив, що необхідно приділити пильну увагу соціальним об'єктам порту Маріуполь і всіляко підтримати його працівників, щоб люди відчували себе захищеними. Але водночас треба думати про майбутнє порту.

«Порт Маріуполь – це морські ворота Донбасу та Східної України. Від ефективної роботи порту залежить продуктивна робота величезної кількості підприємств наших східних областей. Тому дуже важливо продовжувати політику диверсифікації вантажопотоків і залучення інвесторів, відпрацьовувати нові моделі державно-приватного партнерства, зокрема, концесії. Порт і місто Маріуполь мають стати точками економічного відродження українського Донбасу», – підкреслив Володимир Омелян.

Директор Маріупольського морського торговельного порту Олександр Олійник відзначив, що наразі бачить розвиток порту саме в інвестиційних проектах і подякував Міністерству інфраструктури за всіляку підтримку щодо реалізації проекту побудови нового зернового терміналу в порту.

Окремо очільник Міністерства акцентував увагу на необхідності відновлення автошляхів, які сполучають Маріуполь із іншими містами України: «Ремонт доріг – завдання номер один як уряду, міністерства інфраструктури, так і місцевих влад. Комфортне і швидке сполучення Маріуполя з іншими містами України – питання національної безпеки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: