fbpx
Сьогодні
12:59 30 Кві 2018

У Комітеті виборців назвали рекордсменів за купівлею голосів на виборах до ОТГ

На нещодавніх виборах до об'єднаних територіальних громад було зафіксовано велика кількість фактів підкупи виборців з боку політичних партій.

Про це повідомив очільник Комітету виборців Олексій Кошель

"Абсолютні рекордсмени по купівлі голосів – політичні партії "Батьківщина", Аграрна партія і Наш край. Кілька фактів підкупу – у Радикальної партії. По одному – в БПП і Самопомочі", – написав він.

Таким чином, практично більшість партій діючого парламенту України засвітилися у спробах підкупу виборців територіальних громад.

"Оприлюднені фото та відеоматеріали про сітки, схеми і конкретні факти купівлі голосів дають підстави прогнозувати не менше 10 результативних кримінальних справ. Втім, за підсумками парламентських виборів-2014 і місцевих-2015 в Україні не було жодного прецеденту, коли б купівля голосів призвела до реального тюремного строку", – пише він.

При цьому, у виборах приймали участь лише лише 27 із 356 офіційно зареєстрованих політичних сил.

Серед партій, які відмовилися від участі у виборах, можна побачити і партії-лідери президентських та парламентських рейтингів.

"На виборах 29 квітня ми побачили спроби організувати системний підкуп, які можуть повторитися у всеукраїнському масштабі під час парламентських виборів-2019", – попереджає Кошель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: