fbpx
Сьогодні
14:31 30 Кві 2018

Російські спецслужби повільно труїли очільника нафтової компанії з Британії, - Telegraph

Боб Дадлі, фото з відкритих джерел

Російські спецслужби повільно труїли виконавчого директора нафтової компанії TNK-BP і той змушений був терміново тікати з Росії.

Про це пише британська The Telegraph.

"Боб Дадлі, американський глава британського нафтового велетня, змушений був тікати з Москви після того, як результати аналізу крові показали, що його повільно труять", – йдеться в статті з посиланням на слова колишнього співробітника Іллю Заславського.

Чутки про отруєння Дадлі почали поширюватися в 2014 році, через шість років після того, як він залишив Росію у серпні 2008 року.

У той час Дадлі був старшим керівником BP, очолюючи високорентабельне спільне підприємство TNK-BP.

Заславський, який працював на TNK-BP протягом 4 з половиною років, заявив, що російська влада хотіла витіснити Дадлі, тому виробили план отруїти його.

Через п'ять років після того, як Дадлі поїхав з Москви, ТНК-ВР була продана державній "Роснафті".

BP отримала суму в 12 мільярдів фунтів стерлінгів і надала 12,5% акцій "Роснефти".

"Уся ідея полягала в тому, щоб витіснити Боба Дадлі і близько 150 західних менеджерів", – стверджує Заславський, який нині є керівником Фонду Вільної Росії у Вашингтоні.

За його словами, переслідування західних співробітників відбувалося на багатьох рівнях: за ними стежили, вдиралися до їх квартир.

Щодо Дадлі і ще кількох менеджерів були відкриті судові справи. Натяк був простий – треба піти, але Дадлі був упертий і чистий перед законом, легальним чином прибрати його з Москви не вдалося.

Тоді було прийнято рішення застосувати отруту.

У Великобританії були проведені різні лабораторні дослідження і підтверджено, що отруєння сталося в Росії, в крові чоловіка були виявлені ознаки отрути.

 

Компанія BP відмовилася від коментарів. А сам Дадлі минулого тижня на зустрічі з журналістами дав таку пораду молодим керівникам, які починають працювати в нафтовому бізнесі: "Тримайтеся подалі від Росії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: