fbpx
Сьогодні
09:30 30 Кві 2018

Міністр МВД Британії пішла у відставку через плани депортації мігрантів

Очільниця Міністерства внутрішніх справ Британії Ембер Радд пішла у відставку на фоні скандалу через ймовірну депортацію значної кількості мігрантів, які прибули до країни понад 40 років тому.

"Прем'єр-міністр сьогодні ввечері прийняла відставку голови МВС", – заявив представник глави уряду Терези Мей.

Останнім часом Радд перебувала під тиском у зв'язку з міграційним скандалом, який отримав назву "Віндраш", так називали корабель на якому після Другої світової війни до Великої Британії прибула низка громадян Ямайки, що поклало початок активної міграції до країни жителів карибського регіону.

У зв'язку з посиленням британського міграційного закону в фокус уваги потрапили і самі колишні жителі карибських країн, і їх нащадки.

Тим, у кого не було діючих документів, загрожувала депортація, а також відмова в соціальному і медичному обслуговуванні.

Щоб уникнути депортації, потрібно надати суду докази, що вони законно перебували в Великобританії.

При цьому відповідні документи мігрантам з країн Карибського басейну ніколи не видавалися.

Згодом Тереза ​​Мей принесла вибачення країнам Карибського басейну, які входять до Співдружності націй, об'єднанню колишніх колоній імперії.

В останні дні Радд, яку називають однією з найближчих довірених осіб Терези Мей, відзначилася низкою суперечливих висловлювань.

Критики звинуватили міністра в необізнаності, а опозиція зажадала її відставки. В уряді Мей ця відставка стала вже четвертою за останні півроку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: