fbpx
Сьогодні
Фото 10:51 29 Кві 2018

"Квітучі руки": у Слов'янську на Донеччині з'явився мурал, який об'єднає Україну

Фото twitter.com/ExileUA

«Квітучі руки» – так називається арт-об'єкт, який створює харківський художник Олександр Бритцев. Мурал прикрашає стіну Слов'янської школи-інтернату № 23, де навчаються діти з вадами зору.

Олександр каже, хотів знайти тему, яка б об'єднала країну з Заходу до Сходу та з Півночі на Південь. Так виникла ідея рукостискання, від якого розквітають квіти.

У Слов'янську буде зображена одна з чотирьох частин муралу. Ще одну художник зобразив на одному з житлових будинків у центрі Чернігова. З двома іншими містами поки не визначився. Каже, що то будуть міста у Львівській області та поблизу Кримського півострова.

мурал чернігів

Чернігів

"Наприкінці проекту частини муралу можна буде зібрати, як пазл, в один великий квітучий ромб, всередині якого буде Україна", – ділиться майстер стрит-арту.

Малює Олександр валиком, насадженим на телескопічну вудку. Для створення одного такого муралу використовує близько 60 аерозольних балончиків акрилових фарб по 450 грамів у кожному.

"Квітучі руки" – проект Міністерства інформаційної політики України. Саме воно замовляло й оплачує роботу художника.

Художник Олександр Бритцев народився і виріс у Донецьку. Більше 10 років живе в Харкові. Автор робіт у Києві, Кам'янець-Подільському, Дніпрі, Донецьку та Одесі. У числі його творінь – відомі мурали в Києві – "Ворони" та "Скарбниця внутрішнього світу людини", "Пані Дніпра" – в Дніпрі, "Човен-Мрія" – в Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: