fbpx
Сьогодні
13:25 28 Кві 2018

Зловживання впливом: судді Подільського суду Києва повідомили про підозру

Судді та заступнику керівника апарату Подільського райсуду Києва повідомлено про підозру за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу "Зловживання впливом".

Про це 28 квітня повідомили у прес-службі НАБУ.

За повідомленням відомства, про підозру працівникам суду було повідомлено 27 квітня. Розслідування у справі здійснюється детективами НАБУ з жовтня 2017 року.

За даними слідства, заступник керівника апарату Подільського райсуду Києва у змові з суддею "вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду у сумі 10 тис. доларів".

"В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача", – зазначили у НАБУ.

У ході слідчих дій (обшуків), проведених за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено частину одержаної неправомірної вигоди.

Напередодні стало відомо, що у Подільському суді м.Києва проходять обшуки.

Згодом у СБУ повідомили, що Служба безпеки спільно з САП та НАБУ викрила на хабарі двох посадовців Подільського райсуду Києва, який було затримано на робочих місцях після отримання хабара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: