fbpx
Сьогодні
10:21 28 Кві 2018

Вступ 2018: у МОН розповіли, що робити вступникам, які не можуть отримати ID-картку

Якщо у майбутніх вступників виникають проблеми з отриманням ID-картки, то їм необхідно звернутися до Державної міграційної служби.

Відповідне роз'яснення Міністерства освіти з'явилося у відповідь на численні дзвінки вступників та їхніх батьків щодо оформлення ID-карток для випускників шкіл, яким цей документ потрібен для подальшого вступу до вишів, повідомляє прес-служба МОН.

У Державній міграційній службі, на запит МОН, інформують, що вперше паспорт громадянина України видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.

Якщо ж з дня подачі заяви пройшло більше часу, але ID-картку ви не отримали, то треба звернутися за роз'ясненням до відповідного територіального підрозділу (куди були подані документи) або управління ДМС у вашому регіоні.

Окрім цього, ви можете звернутися безпосередньо до Державної міграційної служби за номером гарячої лінії (044) 278-50-30 або в будь-який інший спосіб. Докладна інформація про це, а також контакти територіальних підрозділів та роз'яснення щодо видачі документів розміщені на офіційному сайті ДМС.

Нагадуємо, що цьогоріч вступати за свідоцтвом про народження можуть лише ті вступники, яким 14 років виповниться після 1 травня 2018 року. Всі інших вступників МОН закликав заздалегідь потурбуватися про отримання паспорту в формі ID-картки. Без ID-картки вступ до вишів буде неможливим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: