fbpx
Сьогодні
12:34 28 Кві 2018

Російський політолог Шевцова назвала дві головні цілі, які переслідує Росія у війні в Сирії

Професор політології Лілія Шевцова, іменитий фахівець з американсько-російських відносин і співробітник британського аналітичного центру Chatham розповіла, що втручання росіян у сирійську компанію з підтримкою Асада було безпосередньо пов'язане з Україною.

"Я впевнена, що Москва втрутилася в сирійський конфлікт із двома цілями – відвернути увагу від анексії Криму та війни на Донбасі і подолати власну маргінальну позицію у світі, в якій вона опинилася після всього згаданого вище", – заявила Шевцова в інтерв'ю НВ.

Вона додала, що інші завдання Кремля в Сирії, такі як тестування озброєння або повернення на Близький Схід як глобальної держави, видаються їй другорядними.

Нагадаємо, офіційно Рада Федерації РФ дозволила Путіну відправити війська в Сирію 30 вересня 2015 року. Офіційно йшлося виключно про використання ВПС проти бойовиків Ісламської держави.

Однак ще до цього російські військові почали публікувати в соцмережах фотографії із Сирії, а ЗМІ писали про їхню пряму участь у сирійському конфлікті.

Повідомлялося також, що в конфлікті в Сирії беруть участь бійці нелегальної приватної військової компанії Вагнер, багато з яких до цього брали участь у бойових діях проти українських військовослужбовців на Донбасі.

Путін уже кілька разів заявляв про виведення військ із Сирії, зокрема 11 грудня 2017 року він оголосив про це під час відвідування авіабази Хмеймім. Водночас у Пентагоні до таких заяв ставляться скептично.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: