fbpx
Сьогодні
20:29 27 Кві 2018

"Торг неможливий": Чалий розповів, як вдалося протидіяти спробі розміняти Крим

Найважливіше, що вдалося Україні у дипломатичній роботі з США – це те, що ми змогли протидіяти спробі протягнути ідею розміну Криму на припинення подальших атак проти України у новій адміністрації Трампа. Це робилося і російським лобі, і, на жаль, деякими українськими політиками. Була дуже потужна атака із застосуванням всіх можливих ресурсів.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий в ексклюзивному інтерв'ю для "Рубрика".

"Відголоски цієї боротьби транслювали навіть американські телеканали і навіть досі можуть з'являтися спроби спекуляцій на цю тему. Найскладніше було протидіяти. І нам це вдалося за підтримки, і особисто Президента України, і всіх, хто розуміє, що у питанні територіальної цінності, в тому числі приналежності Криму, торг неможливий", – підкреслив він.

"Дійсно були випадки, коли проглядалися спроби російського лобі діяти через Конгрес, вносити неприйнятні резолюції, або "працювати" зі стаферами (співробітниками, – Ред.). Зараз у Росії менше доступу до сенаторів і конгресменів. Ми їх активність відслідковуємо, реагуємо чітко і відповідно", – зазначив Чалий.

Також посол відзначив, що у США був і залишається серйозний інформаційний вплив Росії – Sputnik, «ТАСС» та Russia Today. Тому необхідно залишатися напоготові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: