fbpx
Сьогодні
16:26 27 Кві 2018

Екс-депутат від партії Тимошенко опинився у німецькій в'язниці

Колишній соратник Юлії Тимошенко Дмитро Крючков, якого до того же розшукує НАБУ, утримується під вартою в Баварії.

Про це пише DW.

В Україні екс-депутата Верховної Ради Дмитра Крючкова звинувачують у розкраданні сотень мільйонів гривень в "Запоріжжяобленерго".

Дмитро Крючков близько року переховувався від правоохоронних органів. Можливо, він ще не один рік залишався би на волі, попри міжнародний розшук. Однак на в'їзді в "альпійську республіку" Крючкова зупинили для перевірки документів німецькі правоохоронці.

"Злий жарт з колишнім депутатом від Блоку Юлії Тимошенко, вочевидь, зіграла … криза біженців. Адже саме через наплив біженців на кордоні Німеччини і Австрії, як виняток з дії Шенгенської угоди, вже кілька років діє посилений контроль документів", – пише видання.

Затримання Крючкова відбулося ще 14 квітня, однак деталі вдалося з'ясувати лише за кілька тижнів.

Замість Зальцбурга, куди, за інформацією джерел DW, прямував Дмитро Крючков, німецькі правоохоронці доставили українця до суду прикордонного містечка Розенгайм для обрання запобіжного заходу.

Відтоді Крючков перебуває під вартою.

Німецькі правоохоронці подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на арешт до часу, поки з України надійдуть документи на екстрадицію.

  • Дмитро Крючков – у 28-річному віці став депутатом Верховної Ради за списком Блоку Юлії Тимошенко.
  • За рік депутатства він не взяв участі у розробці жодного законопроекту, жодного разу не брав слово на засіданнях. Єдине, чим він відзначився у своїй політичній діяльності, – став "тушкою".
  • Так Юлія Тимошенко та її соратники зневажливо називали тих депутатів-перебіжчиків, які вийшли з фракції БЮТ і увійшли до "антикризової" коаліції на чолі з Віктором Януковичем.
  • У БЮТ заявляли, що перебіжчики приєдналися до коаліції на чолі з Віктором Януковичем за мільйонні хабарі.
  • Невдовзі парламент було розпущено, а на дострокових виборах Крючков вибороти мандат не зміг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: