fbpx
Сьогодні
12:06 26 Кві 2018

З банку Януковича-молодшого зникли арештовані 2 млрд грн, - ЗМІ

Фото kyivpost.com

Журналісти з'ясували, що з банку ВБР Олександра Януковича зникли 2 млрд із 2,6 млрд арештованих коштів.

Про це йдеться у статті Економічної правди "Розморозили: як з банку Януковича зникли 2 мільярди".

Так, нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до "орбіти впливу" Олександра Януковича

"ЕП вирішила дізнатися, чи залишилися ці кошти на рахунках у ВБР. Для цього редакція направила запит у Фонд гарантування вкладів", – пише видання.

Як стало відомо потім, із заарештованих раніше 2,6 млрд гривень, які знаходилися на рахунках у "Всеукраїнському банку розвитку" близько 2 млрд гривень вже виведено. Інші кошти існують тільки на папері.

"Коли суди зняли арешт з рахунків компаній, кошти були переведені в інші банки", – заявив співрозмовник ЕП, знайомий із ситуацією в банку.

Зараз на рахунках банку з пов'язаних із Януковичем коштів знаходиться 559 млн гривень. Ці гроші знаходяться в 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів.

Однак ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги.

  • Нагадаємо, За версією слідства, в 2013-2014 роках посадові особи "Всеукраїнського банку розвитку" з метою отримання державних коштів незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю", "Південну залізницю" і "Придніпровську залізницю".
  • Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.
  • У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд гривень на цих рахунках.
  • Пізніше в 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків. Крім того, на початку 2017 року 313 мільйонів гривень були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були арештовані.
  • 16 квітня 2018 року стало відомо, що суд в лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов'язаних із сином екс-президента Віктора Януковича Олександром, відкритих в його банку ВБР.
  • Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували в цілому майже 550 млн гривень і більше 27 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: