fbpx
Сьогодні
18:42 26 Кві 2018

Підпал табору ромів у Києві: Міжнародний фонд "Відродження" засудив дії націоналістів

Міжнародний фонд (МФ) "Відродження" категорично засуджує нещодавні насильницькі дії, зокрема примусове виселення та підпали майна, – що були вчинені на ґрунті етнічної ненависті щодо ромів, які мешкали на вулиці Лисогірській у Києві.

Про це йдеться в опублікованій заяві фонду.

«Глибоке занепокоєння викликає систематичне вчинення насильства щодо ромів, які проживають у стихійних поселеннях. Лише протягом 2017 – початку 2018 років мешканці, щонайменше, 4-х поселень у Києві та Львові примусово були виселені, а самі поселення – ліквідовані через підпал. Також ми вкрай стурбовані тим, що нападники широко використовують соціальні мережі для поширення повідомлень про свої дії із закликом до боротьби зі злочинністю за етнічною ознакою. Такі заклики є небезпечними і неприпустимими в цивілізованому демократичному суспільстві, адже принижують людську #гідність, посилюють нерівність і розпалюють нетерпимість», – йдеться у заяві.

Також МФ «Відродження» звернувся до уряду України із наполегливою рекомендацією ґрунтовно переглянути підходи у реалізації Стратегії інтеграції ромів.

«Міжнародний фонд «Відродження» звертається до Кабінет Міністрів України із наполегливою рекомендацією ґрунтовно переглянути підходи у реалізації Стратегії інтеграції ромів. Координуюча роль Міністерство соціальної політики України, Міністерство освіти і науки України має бути підсилена у цьому процесі. Належна реалізація Стратегії потребує ресурсів. Ми вкотре наполягаємо на необхідності виділення коштів на реалізацію відповідних заходів в межах Стратегії як на національному, так і на регіональному рівнях. Забезпечення фундаментальних прав людини всіх без винятку громадян, не залежно від етнічного погодження і соціально-майнового стану – є першочерговим завданням органів влади всіх рівнів», – підкреслюють у фонді.

У заяві зазначається, що МФ «Відродження» буде й надалі підтримувати неурядові організації, діяльність яких спрямована на забезпечення дотримання прав ромських громад, забезпечення доступу до освіти, реалізації програм із соціальної і культурної інклюзії, здійснення необхідних просвітницьких заходів, які б сприяли утвердженню толерантності і поваги до людської гідності в українському суспільстві.

⚠️ Заява Міжнародний фонд "Відродження"#фондВідродження категорично засуджує нещодавні насильницькі дії, зокрема…

Posted by Південноукраїнське представництво міжнародного фонду "Відродження" on Thursday, April 26, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: