fbpx
Сьогодні
15:32 26 Кві 2018

Німецькі зелені розкритикували Україну за "атомний Діснейленд" у Чорнобилі

У Німеччині на спецзасіданні Комітету з довкілля, охорони природи та ядерної безпеки Бундестагу депутати обговорили ситуацію з Чорнобильською АЕС.

Основним доповідачем на засіданні виступила голова комітету Сільвія Коттінг-Уль, яка побувала в Києві і Чорнобилі 10-13 квітня.

"Що мене дуже пригнітило, так це те, що компенсації постраждалим, які закріплені законом, не виплачуються з 2014 року у визначених законом обсягах", – дорікнула депутат українській владі.

За її даними, забезпечується в останні роки лише 14% необхідних виплат. Попри звернення деяких осіб до ЄСПЛ, проблема не вирішена.

Депутат наголосила, що згідно із законом, виплати постраждалим від Чорнобильської катастрофи передбачені в обсязі 22% державного бюджету, проте, визнала вона, в нинішній ситуації це завдання для країни є непосильним.

Здивування Коттінг-Уль, яка є членом партії Зелених у парламенті, викликає те, що Україна залишається прихильною ідеї розвитку атомної енергетики.

Їй шкода, що Київ не використовує шанс винести уроки з тієї аварії і розвивати відновлювану енергетику, цілі в рамках якої до 2020 року досягнуті не будуть.

Крім того, депутатка охарактеризувала те, що відбувається в Чорнобильській зоні сьогодні спробою створити "Атомний Діснейленд".

Нагадаємо, сьогодні 32 річниця трагедії на Чорнобильської АЕС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: